lauantai 8. elokuuta 2015

Tissikoulu...

Tämän kirjoituksen voit skipata yli jos vauva-aiheet ei kiinnosta ;)

Juu ei siis unikoulu vaan tissikoulu! Tämä on samalla hyvä päiväkirja itselleni eli tosiaan meidän pienin on 1 vuotta ja 4kk ja syönyt tissiä tähän saakka, mutta yöt ovat menneet vähän överiksi kun hän alkoi suostua nukkumaan vaan melkeinpä tissi suussa. Ikää on kuitenkin sen verran, että ajattelin että nyt sen tissittelyn on loputtava ennen kuin lähdemme lomalle Suomeen! Tuntui jo ettei aamupalakaan maistu koko yön tisuttelun jälkeen ja tissiä haluttiin joka välissä suuhun vaikka päivällä se olikin jo vähentynyt.

Huh eilinen ei ollut helppo päivä itselleni kun mietin kauhulla tulevaa ensimmäistä yötä ilman tissiä ja kun tuo miedän pikku neiti tahtoo olla vähän tempperamenttinen... No eilinen nukkumaanmeno meni myöhäiseksi kun katsottiin lasten kanssa leffaa ja pieninkin vaan tyytyväisenä touhusi olkkarissa (huom meillä on kesärytmi muutenkin eli aika myöhään ollaan menty nukkumaan, mutta aamulla taasen nukuttu pitkään). Eli annoin nyyh viimeisen iltatisun mihin hän tyypillisesti nukahti vähän ennen puolta yötä ja siirsin omaan sänkyynsä. Meillä on nukuttu alkuyöstä pari tuntia omassa sängyssä ja sen jälkeen mun vieressä loppuyö eli missään nimessä en halunnut mitään unikoulua missä lapsen pitäisi yksin tyyliin huutaa sängyssään vaan meillä halutaan antaa läheisyyttä aina kun lapsi sitä tarvitsee eli kyse on siis puhtaasti tissin vieroittamisesta.

Ja ensin oli ihan uskomatonta, että hän nukkui puoli kolmeen saakka omassa sängyssään kunnes tuli itku ja siirsin kuten aina mun viereen nukkumaan, mutta huh siitähän se huuto syntyi kun ei saanutkaan tissiä suuhun (onneksi olin illalla lukenut hahaa kerrankin muidenkin tarinoita netistä kun ovat jättäneet tissin pois ja mietin kokoajan itku kurkussa, että muuallakin on saatettu huutaa jopa 1,5h kun ei ole saatu tissiä suuhun!) No puoli tuntia sitä sängyssä pyörimistä kesti ja itkua ja raivoomista, aluksi en saanut edes koskea häneen eli se siitä tassutushoidosta vai mikä onkaan vaan olin lähellä, mutta annoin hänen raivota, kunnes pikkuhiljaa ihme tapahtui ja pieni alkoi rauhoittumaan ja otti sormistani kiinni ja nukahti kainalooni. Voi ihanaa itseltäkin pääsi itku, mutta huh yön ensimmäinen taistelu kaikki hyvin loppu hyvin :) Kaksi tuntia meni ja heräsi taas puoli viideltä, mutta tällä kertaa pientä itkuskelua muutama minuutti, mun sormista taas luja ote ja nukahti WAU!!! Sitten taas nukkui pari tuntia ja heräsi puoli seitsemältä ja itku oli kovempaa, mutta kesti vain pienen hetken ja sitten hän suostui ottamaan tuttipullosta vettä ja selkeästi olikin jano eli ihanaa, että joi ja sitten nukahti uudestaan taas pikkusormet kietoutuneina omiin sormiini <3 Täällä on yölläkin noin 30 astetta lämmintä eli ihan hyvä, että sentäs aamuyöstä vesi kelpasi :)
Sitten hän nukkuikin 9.15 saakka aamulla, heräsi iloisena ja joi vettä tuttipullosta ja siitä sitten mentiinkin syömään aamupalaa! Juu ja kyllä, multa pääs kunnon itku, tää taitaa olla vielä vaikeampaa mulle kun mun pieni vauva kasvaa <3

Ensin olin miettinyt antaa vielä päivällä tissiä, mutta luulen, että meidän pikkuisen tapauksessa on parempi ettei sitä tissiä enään syödä ollenkaan. En usko, että hän ymmärtää miksi välillä saa ja miksi välillä ei. Nyt joka kerta kun hän tulee hakemaan tissiä otan hänet syliin ja hellittelen ja yritän tarjota maitoa pullosta. Huh ovat varmasti itselleni superrankat päivät nämä seuraavat päivät! Nytkin pientä itkua kun haluaisi tissiä ja isä juuri otti syliin ja vei miettimään muita touhuja :)

Tsemppiä siis itselleni ja tietysti rakkaalle pikkuiselleni <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti