tiistai 4. elokuuta 2015

Aurinko!

Aloitan blogini kepeällä aiheella aiheella aurinko ;) Se on varmasti yksi iso syy miksi niin iso osa Suomalaisista asustelee aurinkorannikolla kaikkien muiden ihanien asioiden lisäksi.

Olen oikea vilukissa ja Suomessa palelin aina, mutta Espanjassa ei ole tarvinnut tänä kesänä palella... Päinvastoin olen kyllä hikoillut ihan hullun lailla täällä kuumuudessa (hikoilu onkin ihan uutta minulle), mutta kuulemani mukaan Espanjassa on ollut vuosikymmenien kuumin kesä. Silti mielummin paistun kuin jäädyn eli en aio valittaa vaikka vakiolauseeni onkin ollut "huh huh kun on kuuma!!!"
Talvella kerron sitten teille sen toisenkin näkökulman aiheeseen kun täällä on pieni aika kosteaa ja kylmää ;)

Itse nautin kesä- ja heinäkuusta täällä ja mietinkin miksi niin monet Suomalaiset menevät juuri kesäksi Suomeen kun täällä on ihana kesä? Ymmärrän tietysti vanhempia ihmisiä, joille kuumuus voi olla jo liikaa ja Suomen raikas kesä on varmasti siinä tapauksessa parempi vaihtoehto. Elokuussa kyllä itsekin käyn mieluusti haukkaamassa raitista ilmaa Suomessa, silloin täällä on yleensä niin kuuma ettei voi ajatellakaan tekevänsä jotain ulkona päiväaikaan.

Lisäksi aurinko tuo niin paljon lisää energiaa. Asuin Suomessa tässä välissä reilun vuoden ja huh se pimeys oli hurjaa Espanjassa vietettyjen vuosien jälkeen. Ja kun se pimeys kestää siellä niin pitkään! En edes ajatellut ennen Espanjaan tuloa kuinka pimeää Suomessa on pitkän ajan vuodesta, mutta kun asuu auringon alla melkein joka päivä niin en ainakaan itse enään kestänyt sitä pimeyttä siellä. Olisi edes neljä kunnollista vuodenaikaa, mutta niitäkään ei enään tunnu olevan :(

Joten en valita kuumuudesta, nautitaan auringosta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti